Rendszeres sebességellenőrzés lesz a 84-es főúton

2022.06.09. 09:59
A közlekedésbiztonság növelése érdekében hamarosan rendszeres sebességellenőrzésre számíthatnak a 84-es főúton közlekedők Sárvár elkerülő szakasza és az ostffyasszonyfai út csomópontjában.

Rendszeres sebességellenőrzésre számíthatnak a 84-es főúton közlekedők Sárvár elkerülő szakasza és az ostffyasszonyfai út csomópontjában, ahol korábban több súlyos baleset is történt – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közelmúltban történt súlyos és végzetes baleseteket legtöbbször az okozta, hogy a főúton közlekedők esetenként jelentősen túllépték a megengedett sebességet, ezért döntöttek a sebességmérő kamerák alkalmazása mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Rendőr-főkapitányság megyei szakemberei.

Veszélyes a kanyar

A gyorshajtások miatt az alsórendű útról a kereszteződésbe behajtók nehezen tudják megbecsülni a biztonságos kikanyarodáshoz, áthaladáshoz szükséges időt, illetve a főúton közlekedők nagy sebessége miatt a bekövetkező balesetek kimenetele is többségében súlyos fokú személyi sérüléssel jár.

Az ellenőrzött szakaszra külön jelzőtáblák hívják majd fel a közlekedők figyelmét, a korábbi állapotokhoz képest további sebességcsökkentés ugyanakkor nem történik – írja az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport