Videón a taxis, aki paprikaspray-vel fújt le egy másik sofőrt Budapesten

2022.06.09. 13:28
Az ügyészség örökre eltiltaná a vezetéstől a sofőrt, aki paprikaspray-vel fújta le egy másik jármű vezetőjét.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a taxisofőrrel szemben, aki egy közlekedési konfliktusban paprikaspray-vel lefújta a másik autó vezetőjét, majd az általa előidézett ütközést követően kis híján elütötte a másik autóból kiszálló utast is.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 45 éves terhelt 2019. október 25-én délután a Clark Ádám téren, a körforgalomban haladt az általa vezetett gépjárművel. Közvetlenül a járműve előtt közlekedett egy másik sofőr az Alagút irányába, egy utassal, aki a jobb első ülésen ült. A két sofőrnek nem sokkal korábban, még a Lánchíd pesti felhajtójánál volt közlekedési konfliktusa egy besorolás miatt.

A taxit vezető sofőr az előzetesen megtörtént konfliktus miatti dühében a járműve előtt haladó autót szabálytalanul, közvetlenül a zebra előtt, balról előzni kezdte, majd amikor a két gépkocsi egymás mellé ért, akkor a lehúzott első ablakon keresztül paprikaspray-vel lefújta a másik sofőrt.

A spray permete belement az autós szemébe, aki emiatt ideiglenesen elveszítette az irányítást a gépjármű felett. A két kocsi összeütközött, majd a zebrát elfoglalva megállt. Személyi sérülés nem történt, azonban a taxis által előidézett ütközés következtében az áldozat gépkocsijában több mint 400 ezres kár keletkezett. 

A taxis azzal, hogy paprikaspray-vel lefújta a másik sofőrt, kiemelkedett a járművezetői minőségéből, valamint a másik sofőrrel szemben elkövetett támadással veszélyeztette a közlekedés biztonságát. 

A vádlott az ütközést követően elkezdett tolatni, majd miután befejezte, elindult az autóval előre. A másik kocsiból kiszálló utas csak úgy tudta elkerülni a helyszínt elhagyni készülő taxissal az ütközést, hogy elugrott a gépkocsi elől.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolt taxisra azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadlábra. A kerületi ügyészség arra is indítványt tett, hogy örökre tiltsák el a taxist a vezetéstől.