Gigaszörny jelent meg a bajai égbolton

2022.06.10. 17:05
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken és szombaton is leginkább napos idő várható. Emellett azonban egyes megyékben kialakulhatnak záporok, zivatarok és felhőszakadás is. A legalacsonyabb péntek éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, szombat nappalra pedig 25 és 31 fokig is melegedhet a levegő.

Pénteken és szombaton nagyrészt napos, gomolyfelhős idő várható, azonban a Dunától keletre, illetve a Dunántúl keleti részén kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyeket helyenként felhőszakadás is kísérhet – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Hozzáteszik: éjszakára csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, de az északi, északkeleti szél időnként megerősödik, a nyugati megyékben pedig pénteken viharossá fokozódik. Ugyanakkor a zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14–19 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25–31 fok között valószínű.

Folytatódik a csapadékos időjárás

A szolgálat péntekre az egész ország területére egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki, de 12 megyében lehet felhőszakadásokra is számítani. Hevesebb eső lehet többek között 

  • Komárom-Esztergom,
  • Fejér,
  • Tolna, 
  • Pest,
  • Csongrád-Csanád, 
  • és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Országos Meteorológiai Szolgálat
Országos Meteorológiai Szolgálat

Az OMSZ Facebook-oldalán osztott meg fotót egy zivatarrendszerről. A képen jól látható, ahogy egy gigantikus szürke felhőtömegből zúdul csapadék Bajára.