Razziázott a rendőrség a belvárosban, többen is rosszul jártak

2022.06.12. 17:54
A BRFK a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A razziára 2022. június 11-éről 12-ére virradóra a főváros V., VI. és VII. kerületében került sor. Az akció a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, valamint az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is kiterjedt, olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A hatóságok elsősorban a közterületek biztonságára fókuszáltak, de emellett több szórakozóhelyet is átfésültek. Az egyenruhások több mint 300 igazoltatást végeztek, tíz embert fogtak el vagy állítottak elő körözés, ittas vagy engedély nélküli járművezetés, garázdaság és rongálás miatt. Emellett néhány óra alatt mintegy kétszáz gépjárművet ellenőriztek, 74 esetben pedig az alkoholszonda is előkerült, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott, közölte a BRFK.

Közlekedési és egyéb szabálysértések miatt mintegy 30 embert részesítettek közigazgatási vagy helyszíni bírságban a rendőrök, több esetben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A művelet ideje alatt a társhatóságok összesen hat szórakozóhely működését ellenőrizték, aminek során kisebb hiányosságokra derült fény a tűzvédelmi szabályok, a nyugtaadás vagy az alkalmazottak bejelentése terén.