Mintegy hatmillió forint értékű kábítószerre bukkantak egy terézvárosi férfi lakásán

2022.06.13. 07:34
Csaknem hatmillió forint értékű amfetamint, marihuánát és ecstasytablettákat foglaltak le a rendőrök. A 32 éves terézvárosi férfit kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt kihallgatták, majd letartóztatták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján ütöttek rajta egy feltételezett kábítószer-kereskedőn 2022. május 9-én terézvárosi lakásában – közölte a rendőrség.

A közlemény szerint a rendőrök átkutatták a férfi lakását, és lefoglaltak bruttó 1176 gramm amfetamint, bruttó 766 gramm marihuánát, valamint 151 ecstasytablettát, melyek feketepiaci értéke az előzetes becslések szerint összesen csaknem hatmillió forint. A lakásban találtak a kábítószer készítéséhez és hígításához használatos anyagokat, simítózáras tasakokat, valamint több kábítószergyanús anyaggal szennyezett digitális mérleget és fóliázógépet.

A BRFK nyomozói a 32 éves P. Gergőt kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság 2022. június 11-én elrendelt.