Baleset miatt szünetel a vasúti forgalom Nagykőrös és Cegléd között

2022.06.13. 08:19

Baleset miatt nem járnak a vonatok Nagykőrös és Cegléd között, ugyanis a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Torontál InterCity egy vasúti átjáróban összeütközött egy gépjárművel Cegléden – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a vonaton senki sem sérült meg. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott. A Mávinform közlése szerint az utasok elszállításához buszokat rendeltek ki. 

A Budapest–Szeged közötti IC-vonatok hosszabb menetidővel járnak a pótlóbuszos közlekedés és az átszállások miatt. A katasztrófavédelem közlése szerint a vonat egy kisteherautóval ütközött Cegléden, a Dohány utcai vasúti átjáróban.

A közlemény szerint a gépjármű vezetője beszorult a teherautóba, a kiemelést a ceglédi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval kezdték meg. 

Mávinform közösségi oldalán később azt írta, hogy a vonatközlekedés várhatóan kora délelőttig szünetel majd a helyszínelés miatt.

Frissítés: A teherautót vezető 17 éves helyi férfi az elsődleges információk szerint a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba. A fiatal járművezető a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe, közölte a rendőrség.