2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Hajléktalanokat bántalmazott egy biztonsági őr

2022.06.14. 11:18
Vádat emeltek egy 45 éves biztonsági őr ellen, aki 2020-ban öt hajléktalant bántalmazott teleszkópos fémbottal, egyikük később belehalt a sérüléseibe – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Az ügyészség vádirata szerint a biztonsági őr 2020 nyarán éjszakai járőrszolgálatot látott el a cég tulajdonában álló autóval, amikor az egyik X. kerületi áruház hátsó parkolójánál megállt, majd egy teleszkópos fémbottal (úgynevezett viperával) többször megütött egy földön alvó hajléktalan férfit, miközben azt kiabálta, hogy takarodjon onnan. A hajléktalan könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezután kissé távolabb észrevett öt másik férfit, akik szintén a földön feküdtek, egyikük pedig aludt. A biztonsági őr az egyik földön fekvőre rákiabált, majd a négy másik férfit ütlegelni kezdte a viperával. 

A bántalmazásban az egyik sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, és két hónappal később a kórházban elhunyt.

Kiemelik: a sérülések és a halál beállta között közvetett okozati összefüggés állapítható meg. A másik három sértett könnyebben sérült meg, de a vipera használata miatt náluk is fennállt a súlyosabb sérülések lehetősége.

A Fővárosi Főügyészség a biztonsági őrt halált okozó testi sértéssel, súlyos testi sértés kísérletével, illetve – a két alvó sértett esetében – védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott – írta az MTI.