Elkészült a Gyarmati Dezső Uszoda nagymedencéje

2022.06.14. 15:42
Véget ért az ideiglenes helyreállítás, így hétvégétől újra használható a Budapest II. kerületében lévő Gyarmati Dezső Uszoda ötvenméteres medencéje.

Hétvégétől újra lehet használni a főváros II. kerületében lévő Gyarmati Dezső Uszoda ötvenméteres medencéjét – számolt be közösségi oldalán Őrsi Gergely, a kerület polgármestere.

A tájékoztatás szerint a kerületi lakosok most hétvégén ingyenesen használhatják a medencét, ugyanis véget ért az ideiglenes helyreállítás.

A polgármester közlése szerint a medencét még akkor kellett leengedni, amikor Magyarországon is kitört a koronavírus-járvány. A leeresztéskor viszont kiderült, hogy víz ment a burkolat alá, de a betontest is repedezett volt.

A teljes helyreállítás rendkívül költséges, ráadásul különböző eljárások és elhúzódó vizsgálatok során kell megállapítani, hogy ki felelős a medence problémáiért, ezért úgy döntöttünk, hogy a kivitelező és a tervező egyetértésével és együttműködésével a műszaki egyetem által javasolt és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) előírásainak megfelelő technológiával a kárenyhítés érdekében helyreállítjuk a medencét, ami így a vizsgálatok lezárulásáig is használható

– idézte fel a történeket Őrsi Gergely.