Megnyerte a lottót, de titkolózott az asszony előtt, két év börtönt kapott

2022.06.14. 10:42
A házaspár tetemes összeget nyert a lottón, ám a kapcsolatuk nem sokkal ezután megromlott. A vagyont kezelő férj a nyeremény nagyobb részét sikeresen eltitkolta felesége elől. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség csalás bűntettében elítélte. Az ítélet nem jogerős.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében az ítélet helybenhagyására tett indítványt – írja az ügyészség.  

Két év börtönbüntetést, 2 év közügyektől való eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki a Szegedi Törvényszék arra a szegedi férfira, aki eltitkolta a lottónyeremény egy részét a felesége elől.  

Az ítélet szerint a szegedi házaspár közel egymilliárd forintot nyert az ötös lottón évekkel korábban. A nyereményt ingatlan- és gépkocsivásárlásra fordították, csakhogy a kapcsolatuk romlásnak indult, a feleség ezután kezdeményezte a közös vagyon megosztását. A vagyont kezelő férj a készpénz nagyobb részét a felesége előtt sikeresen titokban tartotta, így a vagyonközösség megszüntetése után a feleségét mintegy 250 millió forinttal rövidítette meg.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.