Itt az utolsó lehetőség, a hétvégén még tart a Generali Gyerek Sziget

2022.06.17. 19:08
Az utolsó hétvégéjéhez érkezett a Generali Gyerek Sziget. A Hajógyári-szigeten június 18-19-én sok-sok újdonság, koncert, színházi előadás és játék várja a családokat. Ezen a hétvégén még az amerikai focit is ki lehet majd próbálni – olvasható a Gyereksziget szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Három hétvégén át ismét a gyerekek fesztiváljává változott a Hajógyári-sziget, ahol a Generali Kalandpályán tesztelhetik ügyességüket, a Logikai és Társasjátékok helyszín modern társasjátékaival tehetik magukat próbára vagy alkothatnak a Kézműves Palotában. 

A legapróbbaknak a Jana Babajátszóház szól, ahol labdatengerben kúszhatnak, „megmászhatják” a játékhegyeket, matatófalakkal ügyesedhetnek a Gyerek Sziget szívében. A játszóház mögött pelenkázó és babaetető sátor is van a családok kényelme érdekében – írják.

A gyerekek játékos formában tanulhatnak az újrahasznosítás és a környezetvédelem fontosságáról a 19. FINA Világbajnokság szurkolói pontján, míg a Gyerek Paradicsomban a Duna-nap alkalmából legnagyobb folyónkkal és a hajózás történetével ismerkedhetnek meg.

Szombaton a Rangers American Football Team helyszínénél a gyerekek kipróbálhatják majd az amerikai focit is. A biztonságos közlekedésről pedig egy mini KRESZ-pályán, játékos formában sajátíthatják el a közlekedés és a balesetmegelőzés ismereteit. 

A Generali Nagyszínpadon olyan koncertek és előadások várják a családokat szombaton, mint a Violin király és Hangakisasszony zenés mesejátéka, a Toppantó táncház és a Kiskalász együttes. Vasárnap Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes, a Kabóca Bábszínház Kodzsugukila, a boszorkány előadása majd Rutkai Bori koncertje szórakoztatja majd a közönséget.