Kihűlt, kiszáradt és a vércukorszintje is alacsony volt a szőlőhegyen magára hagyott újszülöttnek

2022.06.17. 20:39
Traumás sérülései is voltak annak az újszülöttnek, akit a születése után magára hagytak a márfai szőlőhegyen. A csecsemő 24 órát volt egyedül, Szász Mária klinikai főorvos szerint kihűlés, kiszáradás és alacsony vércukorszint okozta a gyerek halálát.

Kihűlt, kiszáradt, és a vércukorszintje is alacsony volt annak az újszülöttnek, akit a márfai szőlőhegyen hagytak magára – mondta Szász Mária klinikai főorvos az RTL Híradónak. Elmondása szerint ezek együttesen légzési és keringési elégtelenséghez vezettek. 

Szász Mária klinikai főorvos szerint traumás sérülései, sebei is voltak az újszülöttnek. Szász Mária azt is elmondta, a kislány életképesnek tűnt, ha a nő szülés után mások gondjára bízta volna vagy gyermekmentő inkubátorban helyezte volna el a gyereket, megmenthették volna az életét.

Angyal Miklós rendőr alezredes a Híradónak elmondta: a 31 éves horvát állampolgárságú nőről akkor derült ki, hogy nem sokkal korábban szült, amikor az eszéki kórházban ellátták. Az intézmény értesítette a rendőrséget, a nő azonban először azt mondta, hogy Beremenden szülte meg a kislányát, akit az egyenruhások egész éjjel ott kerestek.

Csak később derült ki, hogy a csecsemőt a márfai szőlőhegyen kell keresniük, ahol már speciális keresőkutyákat is bevetettek. Az újszülöttre délután 4 óra körül egy szederbokor közelében találtak rá, és azonnal a pécsi gyermekklinikára szállították.