Kis híján újabb dráma a Balatonon, nyolc ember élete múlt a rendőrökön

2022.06.18. 16:00 Módosítva: 2022.06.18. 16:00
Pénteken, az I. és II. fokú viharjelzések ideje alatt összesen nyolc embert kellett kimenteni a Balatonból – közölte szombaton a rendőrség.

Azt írták, hogy ezek az emberek a vízi rendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni a vihar közepette. Elmondásuk szerint öt vitorlás és csónak sodródott el, borult az oldalára, vagy futott homokpadra péntek délután. A csónakokban lévő nyolc embert a balatonföldvári és fonyódi vízi rendőrök segítették ki szorult helyzetükből.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság azt kéri a fürdőzőktől, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek, vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Az idén eddig két fiatalember,  egy 17 és egy 18 éves tinédzser fulladt bele a tóba Balatonaligánál, a rendőrség csak napokkal később találta meg a holttestüket. A héten fürdőzés közben rosszul lett, és meghalt egy 14 éves kislány is, de az ő halálát még nem tudják, hogy pontosan mi okozta.