Börtönt kapott az élettársát brutális módon megkínzó nyíregyházi férfi

2022.06.18. 11:35
Puszta kézzel, illetve kalapáccsal és harapófogóval ütötte-vágta élettársát egy férfi Nyíregyházán, miközben a gyerekei tőle pár méterre, az emeleten aludtak.

Az elkövető korábban biztonsági őrként dolgozott külföldön, azonban megbüntették. A bírságot a család elfelejtette befizetni, ezért a férfi 50 napos elzárást kapott, amit szerinte elkerülhetett volna, ha az élettársa odafigyel a határidőre. A lerészegedett családfő egyik este a kezébe vett egy kalapácsot, azzal kezdte verni a nőt, akit aztán a puszta kezével is megvert. Utána pedig egy harapófogóval ütötte áldozata fejét. Az eset még 2020-ban történt, de most született ítélet az ügyben.

A brutális támadás következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett. Állítása szerint a párja több órán keresztül verte, a férfi ezzel szemben azt vallotta, hogy nem ütlegelte sokáig a másikat. A párnak két gyereke van, a rémisztő éjszakán az emeleten aludtak, míg anyjuk az életéért könyörgött.

A férfi az utolsó szó jogán elmondta, rájött, hogy valamit kezdeni kell a benne rejlő agresszióval, ezért elkezdett pszichológushoz járni. A bíróság végül hat év hat hónap börtönre ítélte a gyanúsítottat, aki korábban két év felfüggesztett börtönt kapott csalás miatt, amit hozzácsaptak a büntetéséhez. Az ítélet nem jogerős, ugyanis a vádlott enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosbításért fellebbezett, közölte a Tények című hírműsor.