Prostitúcióra kényszerítette 17 éves párját egy somogyhatvani férfi, anyja és testvére segítették

2022.06.18. 21:42
A Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai június 16-án délután elkapták azt a két nőt és egy férfit, akik a gyanú szerint május 1-je és június 10-e között arra kényszerítették a férfi 17 éves élettársát, hogy prostituáltként dolgozzon, az abból befolyt pénzt pedig elvették tőle. A rendőrök előállították őket, majd kihallgatásukat kezdeményezték.

A 27 éves somogyhatvani férfit és 42 éves anyját azzal gyanúsítják, hogy idén áprilisban hirdetést adtak fel több internetes oldalon, ahol egy 17 éves lányt akarata ellenére szexuális munkásnak kínáltak fel – tájékoztat a police.hu.

Amikor a hirdetésre jelentkező férfiakkal a lány nem akart elmenni, a férfi több esetben megverte, illetve a kapott pénzt anyjával együtt elvették tőle, és felélték. A lányt a lakóhelyükön tartották fogva, és egyedül, felügyelet nélkül sehova nem engedték el.

A férfi 23 éves budapesti testvérét azzal gyanúsítják, hogy a fenti bűncselekmény elkövetésében ő is közreműködött, mivel segített a sértett prostitúcióra való kiközvetítésében, és több esetben ő vette át a pénzt a kuncsaftoktól, illetve részt vett a lány őrzésében is.

A rendőrök mindhármukat őrizetbe vették, majd később letartóztatták őket.

A férfi ellen emberkereskedelem miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, míg a két nőt – a férfi anyját és a testvérét – azzal gyanúsítják, hogy az említett bűncselekményekben bűnsegédként vettek részt.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.