Horogra akadt Púpos, az ország legnagyobb pontya

2022.06.19. 11:58
Másodjára fogták ki idén Púpost, az ország legnagyobb pontyát.

Június 2-án ismét kifogták az ország legnagyobb pontyát, a 45,13 kilós Púpost – írja a Pecaverzum

pupos2
Fotó: Pecaverzum

A hal otthona a Baranya megyei Merenye Horgásztó, amely évek óta a horgászok egyik kedvelt célpontjának számít. Az Infinity Carp Team, azaz Wágner Dávid, Tóth Attila és Szabó János azzal a céllal tér vissza rendszeresen a Merenye Horgásztóhoz, hogy horgukra akasszák Púpost, vagy a 35 kiló körüli testvérét, a Kis Púpost. 

Azt követően pedig két napig esett az eső. Gyakorlatilag melles csizmában voltunk addig végig. Aki volt már Merenyén, az tudja, hogy akkor felejtsd el, hogy onnan kijutsz, a földutak miatt. Viszont a szél, a hideg és az eső nagyon jól működik Merenyén, tapasztalatból mondom. Ahogy elkezdett lehűlni a levegő, sorban fogtuk a 20 kiló feletti halakat

– nyilatkozta a portálnak Wágner Dávid. 

A túrán sikerült kifogniuk egy 26 kiló feletti pontyot, 5 darab 20 feletti és számtalan 10 és 20 kiló közöttit. Becslésük szerint a 8 nap alatt fogott hal súlya 500 és 1000 kiló körül lehetett. Az ország legnagyobb pontya pedig június másodikán látogatta meg a horgászokat. 

Egy ejtős, gyenge kapással indult, utána aztán megmutatta, hogy van benne erő. Amikor felemeltem a botot, egyből éreztem, hogy ez más kategória lesz, mint a többi hal volt

– magyarázta Dávid, aki Attilával egyből a csónakba ugrott, és megindult a hal felé. Elmondása szerint először a farkát látták meg. „Amikor feljött pipázni, akkor mindjárt gondoltuk, hogy a két nagy közül az egyik, de nem tudtuk, hogy a nagyobbik” – tette hozzá.

ponty1
Fotó: Pecaverzum

Púpos a nevét egyébként a szeme fölötti kitüremkedés után kapta. Idén másodjára volt szerencséje valakinek kifogni a halat, április 29-én egy Császár Csaba nevű horgásznak sikerült már.