Testvérpár követelt kényszermunkát egy nőtől Baranya megyében

2022.06.21. 14:20
Elfogta a rendőrség azt a testvérpárt, amelyik a gyanú szerint idén március és június között előbb többször bántalmazott, majd kényszermunkára kötelezett egy nőt az egyik Baranya megyei településen.

Hétfőn sikerült elfognia a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak egy testvérpárt, egy 18 éves férfit és 24 éves nővérét Katádfán – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint ugyanis 2022 márciusa és júniusa között a testvérpár többször is bántalmazta a férfi korábbi élettársát, továbbá házimunkára és napszámos munka elvégzésére kényszerítette, végül a bérét is elvette.

A tájékoztatás szerint szoros felügyelet alatt tartották a sértettet, aki feljebbvalói engedélye nélkül még az ingatlant sem hagyhatta el. A férfit és nővérét később előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallatták ki őket.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz. A nővért bűnsegédként való részvétellel gyanúsítják.