Sűrű a forgalom a főváros környéki utakon, több felújítás is lassítja a haladást

2022.06.21. 07:20
A legtöbb Budapest környéki úton már élénk a forgalom, így többek között az M3-as bevezető szakaszán és a 11-es főúton is, míg más helyeken a felújítások és a félpályás útlezárások okoznak fennakadást.

Élénk a forgalom több Budapest környéki úton is. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, befelé az M0-s autóúti csomóponttól – írja az Útinform.

A 10-es főúton is sokan haladnak a solymári körfogalomtól, de hasonló a helyzet a főváros irányába Leányfalu és Szentendre között a 11-es főúton, a 31-es főúton Maglódtól, illetve az 51-es főúton Dunaharasztitól.

Felújítják a burkolatot Kiskunfélegyháza térségében az M5-ös autópályán, emiatt Budapest felé a 110-es és 104-es kilométer között lezárták a külső és a leállósávot, a járműveket pedig a belső sávba terelik.

Új körforgalmi csomópontot alakítanak ki a 4-es főúton Fegyvernek átkelési szakaszán, a 128-as kilométernél. A munkálatok miatt félpályás útlezárás van érvényben, nappal jelzőőrök, éjjel jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A nagy tranzitforgalom miatt napközben torlódásokra lehet számítani napközben a főúton.

Félpályás korlátozás van érvényben a Dunakanyarban a 12-es főúton, a Nagymaros és Zebegény közötti szakaszon, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Javítják a vasúti átjárót az 55-ös főúton Baja átkelési szakaszán a 99-es kilométernél, ami miatt a főutat lezárták, így a forgalmat július elejéig a városon keresztül terelik el.