Forgalommal szemben közlekedett az idős sofőr az autóúton

2022.06.22. 21:12
A 112-es segélyhívóra érkezett bejelentés, miszerint valaki a forgalommal szemben halad az M4-es autóút tiszapüspöki elkerülő szakaszán – közölte a rendőrség.

A 76 éves szolnoki sofőr 2022. június 21-én kora délután vétett súlyos szabálysértést piros színű személygépkocsijával. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrző járőrei azonnal a helyszínre siettek, egy biztonságos pillanatban visszafordították, majd megállították a Budapest irányába tartó, de a Debrecen felé haladó forgalmi sávban közlekedő autóst.

A rendőrök alaposan elbeszélgettek az idős férfival, aki 30 000 forint közigazgatási bírságban részesült, az egyenruhások emellett 4 büntetőpontot szabtak ki.

A forgalommal szemben történő közlekedés sajnálatos módon egyre elterjedtebb jelenség a magyar utakon, a forgalomfigyelő kamerák számos ilyen esetet rögzítenek. A Magyar Közút azt mondja, ha valaki bármilyen oknál fogva a forgalommal szemben haladna, ne forogjon, és ne tolasson, hanem kérjen segítséget a 112-es számon a további balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.