Egy 59 éves férfi 61 heroinkapszulát nyelt le, hogy Magyarországra csempéssze

2022.06.22. 10:53
Különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt indítványoztak fegyházbüntetést egy férfi ellen, aki 61 darab heroinkapszulát próbált meg Magyarországra csempészni a testében.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 59 éves férfi ellen, aki tavaly májusban 61 kapszulában csaknem 900 gramm heroint próbált meg a testében Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a férfit egy ismeretlen bízta meg azzal, hogy pénzért cserébe utazzon Brüsszelbe, majd onnan csempésszen heroint Magyarországra. A férfi a megbízást elvállalta, 2021. május 21-én pedig Amszterdamba, majd onnan Brüsszelbe utazott. Másnap átvett és lenyelt 61 darab, összesen csaknem 900 gramm heroint tartalmazó kapszulát, hogy testében a kábítószerrel repülőn utazzon Budapestre.

A férfit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri igazgatóságának munkatársai „ellenőrzés alá vonták”, majd az elvégzett orvosi vizsgálat kimutatta a testüregében lévő heroinkapszulákat.

A jelenleg is letartóztatásban levő férfival szemben az ügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.