Nagy területen égett a gabona Hegyeshalomnál

2022.06.22. 15:56

Nagy területen kapott lángra a tarló és a gabona Hegyeshalom külterületén – közölte szerda délután a katasztrófavédelem.

A tűzesethez a mosonmagyaróvári, a lébényi és a csornai hivatásos, valamint a rajkai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik együttes erővel, négy vízsugárral oltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A munkálatokat erőgépek is segítették.

Hétfőn a Csongrád-Csanád megyében található Kübekháza külterületén mintegy húsz hektáron leégett a lábon álló gabona. A kiemelt fokozatú tűz oltásában körülbelül harminc tűzoltó és több erőgép is részt vett, közölte akkor Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Június 13-án pedig az aljnövényzet kapott lángra a Hortobágyon, csaknem tízhektáros területet érintett a tűz. A lángokat végül a hajdúszoboszlói, a debreceni és a tiszafüredi hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók fékeztek meg, közölte a katasztrófavédelem.

A forró nyári időjárás, a száraz aljnövényzet és a kedvezőtlen széljárás mind-mind közrejátszhatott a tűzesetek kialakulásában.