Videón, ahogy a rendőrök sérült kutyákat foglalnak le egy kaposvári állatkínzótól

2022.06.23. 11:01
A nyomozók állatkínzás gyanúja miatt indítottak eljárást egy kaposvári férfi ellen, aki közel egy tucat kutyát tartott tűrhetetlen körülmények között ingatlanának udvarában.

Az ügy adatai alapján a Somogy Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársai, valamint a hatósági állatorvos június 21-én embertelen körülmények között talált rá közel egy tucat kutyára két kaposvári ingatlan udvarában – írja a police.hu.

A kötelező oltás, elegendő élelem, ivóvíz, valamint az időjárás viszontagságai ellen védő nyughely nélkül tartott négylábúak megkötésére használt kötelek és láncok több sérülést is okoztak az állatok nyakán. Az állatok maradandó egészségkárosodást szenvedtek.

A helyszínre érkező egyenruhások összesen 10 kutyát foglaltak le, elhelyezésükben egy kaposvári civil szervezet nyújtott segítséget a hatóságoknak. A rendőrök egy 53 éves helyi férfit előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták állatkínzás megalapozott gyanúja miatt.

A police.hu videóját alább tudja megnézni: