Nemsokára tetőzhet a benzinhiány Magyarországon

DSC8794
2022.06.23. 18:10
Júliusban és augusztusban lehet a leginkább érzékelni az üzemanyaghiányt Magyarországon. A helyzetet a mezőgazdasági szezon tetézi. Bujdosó Eszter szerint a Mol százhalombattai üzemének tűzesete miatti kiesés is érzékelhető lesz.

Üzemanyaghiányra figyelmeztet a holtankoljunk.hu ügyvezetője. Bujdosó Eszter szerint a mezőgazdasági szezon kezdetével előfordulhat, hogy egyes kutakon nem tudunk majd benzint vásárolni, vagy nem tudunk teletankolni. 

A helyzet az első aratások megkezdésével, azaz júliusban, augusztusban tetőzik, ezen pedig az sem segít, hogy az OMV schwechati üzemében baleset történt – mondta a vezető, hozzátéve: arról még mindig nem lehet tudni, hogy mikor indul újra a termelés, valamint hogy a kiesés mekkora mennyiségre és időszakra vonatkozik.

Korábban a Mol százhalombattai finomítójában is tűzeset volt. Az üzemben június 23-án, csütörtökön állt helyre a termelés. Bujdosó Eszter azonban azt nyilatkozta az InfoRádiónak, hogy a kiesés mindenképp érzékelhető lesz. 

Közgazdasági tény, hogy a hatósági áras termékekből egy idő után hiány lesz. A tankolási nehézség pedig bárhol előfordulhat az országban, eddig – a rendszámos megkülönböztetés előtt – csak a határ mentén volt ilyen probléma

– hívta fel a figyelmet az ügyvezető.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)