Jelentős vonatkésésekre lehet számítani az ország több pontján

2022.06.23. 12:38
A Mávinform tájékoztatása szerint jelentős késésekre lehet számítani a Balaton déli partján, ahol gázolt a vonat. Emellett a miskolci és az egri vonalon is fennakadások vannak.

Gázolt a vonat Siófokon csütörtök délelőtt, emiatt a dél-balatoni vonalon jelentős késésekre kell számítani – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A Keszthelyről a Déli pályaudvarra tartó vonat Siófokon, a Bethlen Gábor utcai átjáróban sodort el egy embert. A helyszínelés végéig Siófok és Zamárdi felső között nem lehetséges a közlekedés. A vonatok várakozásra kényszerülnek, ezért 30-50 perces késések is lehetnek – közölték.

Nem csak a Balatonnál vannak fennakadások, a vonatok a miskolci és az egri vonalon is késnek, mert a Vámosgyörk és Ludas közötti biztosítóberendezés javítása közben elvágtak egy kábelt.

A helyreállításig, várhatóan 16 óráig a Budapest–Hatvan–Miskolc és a Budapest–Füzesabony–Eger közötti vonatok menetideje 20-30, esetenként 40-60 perccel is meghosszabbodik.

A késések csökkentéséért a Keleti pályaudvarról 11:00-kor és 13:00-kor Egerbe tartó Agria InterRégió vonat Vámosgyörk és Kál-Kápolna között minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Vámosgyörkről 12:08-kor és 14:08-kor Füzesabonyba induló személyvonat nem közlekedik, és a Füzesabonyból 13:09-kor és 15:09-kor Vámosgyörkre induló személyvonat szintén nem jár.

Az Egerből 13:07-kor és 15:07-kor a Keleti pályaudvarra induló Agria InterRégió vonat Kál-Kápolna és Vámosgyörk között minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A javítási munkálatok miatt a Füzesabonyból 13:09-kor és 15:09-kor Vámosgyörkre induló személyvonat szintén nem közlekedik – tudatta a Mávinform.