Családilag üzemeltetett drogbizniszre csapott le a rendőrség Budán

2022.06.24. 08:48
Csaknem 15 kilogrammnyi kábítószert találtak a rendőrök egy budai társasházban egy nemrég megtörtént rajtaütésben. Négy embert vettek őrizetbe kábítószer-kereskedelem miatt, akik rokoni kapcsolatban állnak egymással.

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vette a rendőrség egy család négy tagját Budán, akiknél mintegy 15 kilogramm drogot találtak – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A nemrég tartott rajtaütéssel több mint 16 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg a hatóságok, a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 62 millió forint.

Az ügyben egy testvérpár, egyikük felesége, valamint a testvérek apja a gyanúsított. A nyomozók több tucat olyan fogyasztót azonosítottak, akik tőlük vásárolták a különböző kábítószereket.

Az elosztóközpont valószínűleg a házaspár budai lakásában volt, ahol a lefoglalt anyagok között marihuána, mefedron, kokain, amfetamin és hasis is volt.

A lakásban digitális mérleg, fóliázógép, vákuumfólia, valamint több nejlontasak is volt, vagyis minden olyan eszköz, amely segítette a porciózást. A kábítószeren kívül több mint 9 millió forint készpénzt, mintegy 23 ezer eurót és egy széfet is találtak a rendőrök.

A család elfogott négy tagját – a 28 éves és a 30 éves férfit, utóbbi 41 éves feleségét, valamint az 50 éves apát – kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezik a letartóztatásukat.

Rajtuk kívül egy embert szintén eljárás alá vontak, neki kábítószer birtoklása miatt kell felelnie, szabadlábon védekezik. A nyomozók vizsgálják a gyanú szerint különböző forrásokból származó kábítószerek terjesztésének útját is, a gyanúsítotti kör így valószínűleg tovább nőhet.