Áruházban mentett életet a szabadnapos rendőr

2022.06.24. 08:46
Mentőt kellett hívni egy anyukához, aki vásárlás közben lett rosszul egy XVI. kerületi áruházban. A nő életét egy szabadnapos rendőr mentette meg – közölte közösségi oldalán a BRFK.

A segélyhívás indításakor Kuremszki László törzsőrmester már meg is kezdte a segítségnyújtást, mellkaskompresszióval próbálta visszahozni az életbe az anyukát, aki 6 éves kisfiával volt vásárolni az üzletben, de hirtelen rosszul lett, és a keringése is leállt.

A járőrparancsnok még június 13-án délután, szabadidejében vásárolt az áruházban, amikor a 45 éves nő összeesett az üzletben. Kuremszki László azonnal odarohant a hölgyhöz, aki pár pillanatra magához tért, de azután ismét eszméletét veszítette, és megszűntek az életjelei is. A törzsőrmester tüstént megkezdte az asszony újraélesztését, hívta a mentőt, a bolt dolgozóit pedig megkérte, hogy a kisfiút vigyék hátra az üzlettérből.

A kisfiú édesapja a hír hallatán azonnal a boltba rohant, ahol a legnagyobb megkönnyebbülésére arról értesült, hogy párját sikerült újraéleszteni. A nőt azután a kiérkező mentők stabilizálták, majd kórházba vitték.

A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányságán szolgáló Kuremszki László tettéért dicséretben és jutalomban részesült, jelezte a BRFK.

Nem ez volt az első eset, hogy szabadnapos rendőr mentett életet: februárban egy másik rendőr egy XVIII. kerületi buszmegállóban kezdett újraéleszteni egy férfit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport