2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Agyeldobós tűzijátékkal készülnek a szervezők az államalapítás ünnepén

2022.06.25. 17:00 Módosítva: 2022.06.25. 18:39
2022-ben is négynapos programsorozat lesz az államalapítás ünnepén – tájékoztatta a rendezvények kommunikációs ügynöksége szombaton az MTI-t.

Augusztus 18. és 21. között a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja a látogatókat. Az államalapítás ünnepén Európa legnagyobb tűzijátékát tekinthetik majd meg az érdeklődők, írták közleményükben a szervezők. A tavaly augusztusi tűzijátékot azért nem lesz könnyű felülmúlni.

A hagyományos állami programok – a tisztavatás, a légi parádé, a zászlófelvonás, a Szent Korona-látogatás, az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet – idén sem maradnak el. Ezek mellett viszont a Szent István-napi rendezvények számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak, közölte az MTI.

A Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál könnyűzenei koncertekkel várja majd a látogatókat. Az Operett Korzó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig klasszikus zenei előadással várja az érdeklődőket. Idén is megnyitja kapuit a Magyar Ízek Utcája, lesz Csárdafesztivál, az úgynevezett street food kedvelőit a Food Truck Show várja.

A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, a magyar történelem legnagyobb hősei előtt a Hősök útja programjain tiszteleghetnek az érdeklődők.

Idén is megrendezik a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléjét, a Mesterségek ünnepét. Számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton.

Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyet a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án, szombat este tartanak

– jelezte az ügynökség.

Az egyes programokról és rendezvényekről tájékozódni lehet a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu weboldalon, olvasható a közleményben.