A tűzoltók megfékezték a ferencvárosi tűzvészt

2022.06.26. 13:38
Hatalmas tűz ütött ki Budapesten, a IX. kerületben lévő Füleki utcában egy többlakásos társasházban. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és végül sikerült eloltaniuk a tüzet.

Tűz ütött ki a főváros IX. kerületében lévő Füleki utcában, ahol egy sorház jellegű, többlakásos társasházban kapott lángra a tetőszerkezet – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tájékoztatás szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ahol megkezdték a lángok oltását. A tűzesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere közösségi oldalán azt írta, hogy az Aszódi-telepen fellobbant tűz összesen tizennyolc házat érint, a helyszínen a tűzoltók mellett a rendőrség és az önkormányzat munkatársai is jelen vannak.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettese később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tüzet körülhatárolták, a lángok terjedését pedig sikerült megakadályozni. Személyi sérülésről nem érkezett információ. 

Frissítés: A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a IX. kerületi sorházépület tetőszerkezetén keletkezett tüzet, tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője vasárnap 14:00 óra után az MTI-t.

Kolozsi Péter elmondta: A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a mentők is kiérkeztek. Személyi sérülésről nem érkezett információ. A tűz tizennyolc lakást érintett, ezekből tizenhét embert kísértek ki, továbbá kimentettek két kutyát, valamint egy macskát is, ismertette a helyettes szóvivő.