Ötéves kislány mentett életet a Balatonnál

2022.06.26. 19:48 Módosítva: 2022.06.26. 19:49
Szívmelengető sztorit osztott meg közösségi oldalán az Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság. Mint írták, egy ötéves kislány mentett életet Siófokon, akit ezért oklevélben részesítettek a tűzoltók.

Nagy Szófia egy héttel ezelőtt egy siófoki játszótéren épp önfeledten mókázott, amikor észrevette, hogy egy közeli társasház ablakán ömlik ki a füst. Azonnal szólt az édesanyjának, aki felhívta a tűzoltókat. Anya és lánya a segítség megérkezésekor sem tágított, fontos információkat osztottak meg a tűzoltásvezetővel.

Mészáros Ferenc tűzoltó századost annyira lenyűgözte a kislány bátorsága, hogy a történtek után hét nappal felkereste Szófia óvodáját, és kollégájával együtt megajándékozták a talpraesett kislányt.

Az már kevésbé szívderítő fejlemény, hogy Magyarországon hiány van tűzoltókból, ráadásul hamarosan egy újabb felmondási hullám várható, ami tovább ronthat a helyzeten.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy a problémát béremeléssel lehetne megelőzni. Arra a kérdésre viszont, hogy van-e ilyen terv, sem a katasztrófavédelem, sem a Belügyminisztérium nem adott egyértelmű választ.