Orbán Viktor új határvédelmi szervezet létrehozását jelentette be

D  TT20220627033
2022.06.27. 20:21
A rendőrség keretein belül működő új határvédelmi testület felállítását kérte szeptemberre Pintér Sándor belügyminisztertől a kormányfő.

A hétfői parlamenti ülésen Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk frakcióvezetőjének felszólalására reagálva jelentette be a migráció témájával összefüggésben, hogy szeptemberre kiadta a belügyminiszternek:

állítsanak fel a rendőrség keretein belül működő, de nem a rendőrökből és nem a katonákból álló új testületet, amely kizárólag a határvédelemmel fog foglalkozni.

Orbán Viktor a parlamentben azt mondta: a migráció témájában sok munka vár a kormányra, két hónapot kapott a belügyminiszter, hogy megoldja a határvédelem problémáját.

A kormányfő parlamenti felszólalásában kifejtette: nem tartható tovább az, hogy miközben háború van az országtól keletre, aközben katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot, és a rendőrök sem bírják sokáig, mert távol a családtól kell őket levezényelniük a határra.

Nemcsak a pénzük kevés, hanem a terhelés is nagy

– fogalmazott Orbán Viktor.

A létrehozandó új testülettel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Belügyminisztériumnak és a Kormányzati Tájékoztatási Központnak is. Amint válaszokat kapunk, új cikkel jelentkezünk.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én.  Fotó: Kovács Attila / MTI)