Vodkával kísérelt meg öngyilkosságot az iskolában bántalmazott magyar diáklány

2022.06.27. 19:28
A 16 éves lány iskolai zaklatások miatt akarta megölni magát, miután több hónapon keresztül bántalmazták. Tavaly óta többször is megkísérelte az öngyilkosságot, a szülei pedig azonnal kivették az iskolából, amikor ez kiderült, majd a rendőrséghez fordultak.

Feljelentést tettek a szülők, miután lányuk többször próbált öngyilkos lenni az iskolában. Legutóbb annyi vodkát ivott, amitől majdnem meghalt. Amikor kiderült, hogy milyen állapotban van a bántalmazó iskolai környezetben, azonnal kivették lányukat a gimnáziumból. A lány rendőrségen tett vallomást az iskolai zaklatásokról, amelyektől meg akart szabadulni, ezért próbálta megölni magát. Ezután a szülők feljelentésére nyomozás indult.

Elkezdett ütögetni. Először viccesnek szánta, meg én is azt gondoltam, hogy az. Elég erősen megütögette az arcomat, a vállamat, a combomat. Szünetben ment mellettem a folyosón, odajött, meglökött, megütött. Nem ütöttem vissza. A tanárok és az igazgató számára kiderült ez az ütögetés. Ő igazgatóit kapott, én meg szaktanárit. Őt nem érdekelte az igazgatói. Mindennap csinálta. Egyre erősebben. Ez így ment hónapokon keresztül mindennap

– mondta a 13 éves Korina, akit a Heim Pál Kórházban kellett kezelni.

A szülőknek a fiatal sokáig csak annyit mondott, hogy a kék-zöld foltok és a hátfájdalom csak esések, apróbb sérülések következményei. Tehát a testes fiú osztálytársa napi szintű többszörös bántalmazását sokáig inkább titokban tartotta, pedig így nehéz volt megfékezni az erőszakot, ami odáig fajult, hogy minden előjel nélkül időnként lelökte a lányt a lépcsőn. A hallgatás oka az volt, hogy a tagbaszakadt osztálytárs megfenyegette a lányt: ha beszél, a szüleit is bántja.

Mindenhol falakba ütköztek

Miután a szülők tudomást szereztek a zaklatásról, a rendőrséghez fordultak, iskolát váltottak, és elköltöztek, mert a zaklató a szomszédjukban lakott. Azóta lényegesen jobb kedélyállapot jellemző a fiatal lányra, aki a tanulmányaiban is javult. A rendőrség által kirendelt igazságügyi pszichológus szakértő tíz perc után megállapította a lány esetéről, miután beszélt vele, hogy az egész szóra sem érdemes, mondván: „Csak ennyi történt?”. 

Az anya megemlítette, hogy szerette volna, ha az iskola vagy a tankerület is kivizsgálja az ügyet, de mindenhol falakba ütközött.

A tankerület arra hivatkozva nem akar vizsgálatot indítani, hogy rendőrségi eljárás van folyamatban. De jártam az Oktatási Hivatalban is, ahol azt közölték, ez nem az ő illetékességük, és a gyámügynél sem tettek semmit, amikor jeleztem nekik, hogy Korina bántalmazójával, aki másokat sem kímél, komoly gondok vannak. Miként lehet, hogy mindenki úgy gondolja, semmit sem kell tennie ilyen ügyekben, és hárítja a felelősséget?

A rendőrség azt írta a Blikk szerint, hogy a XI. Kerületi Rendőrkapitányság idén április 4-én rendelte el nyomozást testi sértés gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatás még nem történt, a rendőrök szakértő bevonásával vizsgálják az ügyet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy a 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

A Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu