Egy 2010-es fegyveres rablás ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

2022.06.28. 11:07
A főügyészség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva a 43 éves vádlottra.

A vád szerint a férfi egy kft. ügyvezetőjét rabolta ki, aki XXII. kerületi otthonában tartotta a cég heti bevételét – közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel. 2010. január 25-én este a vádlott elrejtőzött a sértett házának kertjében. Amikor a cégvezető a lakása bejáratához ért, a vádlott – arcát sállal eltakarva – egy valódinak látszó fegyverrel fenyegetve rátámadt.

Beterelte a házba, majd ékszert, mobiltelefont és készpénzt követelt tőle. Az ügyvezető eleinte tagadta, hogy bármilyen érték lenne az ingatlanban, a vádlott ekkor a fegyvert ráfogva többször megütötte, miközben azzal fenyegette, hogy térden lövi.

A fenyegetés hatására a férfi elővette táskájából az irodából aznap hazavitt mintegy négymillió forint bevételt, és átadta támadójának. Újabb fenyegetés után pedig a lakásban elrejtett közel hatmillió forint értékű valutát és forintot is odaadta a rablónak. A vádlott a tárolóhelyiségbe zárta a férfit, a sértett gépkocsijával elhagyta a helyszínt, egy parkos kerületi részhez hajtott, és a járművet hátrahagyva távozott.  • Hírek
  • Támogatások