Külön nyomozócsoport vizsgálja a leomlott belvárosi tetőszerkezet ügyét, gyanúsított még nincs

MG 5890
2022.06.28. 12:33 Módosítva: 2022.06.28. 12:34
A rendőrség eddig 31 tanút hallgatott ki, miután leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában hétfő délelőtt. Az omlás magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék pedig a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, hétfőn Budapest belvárosában, a VI. kerületi Jókai utca és Aradi utca sarkán omlott le egy ház tetőszerkezete. Néhány hete egy tűzeset is volt a helyszínen. Mint kiderült, egy luxusprojekt megvalósítása zajlott az épületben.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunk megkeresésére elmondta, hogy hétfőn rendeltek el nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya végzi. A nyomozásra egy külön csoport alakult – tette hozzá.

A BRFK a nyomozást szakértők segítségével végzi. Orvos és építészstatikus szakértőket rendelnek ki.

A szóvivő elmondása szerint a nyomozók eddig 31 tanút hallgattak ki, ebből 23-an az építkezésen dolgoztak. A nyolc egyéb tanúból ketten olyanok, akik megsérültek a házomlásban. Továbbra is négy sérültről lehet tudni, közülük hárman könnyebb sérülést szereztek, egy ember életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A megrongált autók száma továbbra is öt.

A tegnapi napon a lakóknak el kellett hagyniuk a házat, ezzel kapcsolatban Csécsi Soma közölte, hogy a BRFK VI. kerületi rendőrkapitánysága őrzi a területet.

Az Index kérdésére a szóvivő elmondta: gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)