A Fidesz szerint Karácsony Gergely miatt csúszik és drágul a Blaha Lujza tér felújítása

2022.06.28. 16:44
Tovább csúszik és drágul a Blaha Lujza tér felújítása a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció szerint.

A Fidesz Budapest Facebook-oldalán kedden megjelent bejegyzés szerint 2019-ben főpolgármesterként Tarlós István kész felújítási terveket hagyott utódjára, amely a térrendezésen túl a környező utcák felújítását és a közlekedésrendezést is tartalmazta.

A jelenlegi főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek „csak annyi dolga lett volna, hogy a kormány támogatásával időben elindítja a beruházást” – írták. Ez nem sikerült, mert akkor már 2021 végén átadhatta volna.

Megbénult a főváros közlekedése

A Fidesz szerint végül jelentős csúszással és csökkentett műszaki tartalommal indult a tér felújítása, mostanra pedig már négyszer módosították a terveket. Számos korábban kivett fejlesztési elemet később mégis visszatettek, persze drágábban. Így volt ez a nyilvános illemhely esetében, és most úgy tűnik, a Somogyi Béla utca felújítása kapcsán is ez fog történni: további 220 millió forintot akarnak erre költeni – sorolták. Így a beruházás összköltsége is folyamatosan nő.

Hiába volt cél a végösszeg lefaragása 2,67 milliárdra, már most 3,87 milliárd forintnál tartanak. És örülhetünk, ha 2023-ra készen lesznek vele

– tették hozzá.

„Míg a felújítási költségek folyamatosan nőnek, az összetorlódó fejlesztések miatt a főváros közlekedése teljesen megbénult, a budapestiek pedig csak várják és várják, hogy végre-valahára elkészüljön az új Blaha Lujza tér” – zárták a bejegyzést.  • Tippek
  • Bankszámla