Vascsővel fenyegetőzött, válaszul ájulásig verték

2022.06.28. 18:07
A tolnai rendőrök őrizetbe vették a decsi testvéreket, akik eszméletlenségig vertek zártszelvénnyel egy férfit, miután egy vasdarabbal fenyegette meg őket.

Az ájultra vert 38 éves férfi barátnője szerint a párja nem sokkal korábban konfliktusba keveredett egy, az utcán sétáló társasággal. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az asszony és párja a csoport után ment, ahol tovább folytatódott a szóváltás – írja a Police.hu.

A 38 éves férfi egy vascsővel hadonászva kezdte fenyegetni a társaságot, amelynek két tagja ezen felbőszülve kikapott a földből egy táblát, és az azt tartó zártszelvényekkel ütni kezdte a fenyegetőző férfit. Az összevert ember életveszélyes állapotban került kórházba. 

Az egyenruhások a helyszíntől nem messze elfogtak egy 33 és egy 19 éves decsi férfit, egy testvérpárt. A rendőrök a ház udvarán megtalálták, majd le is foglalták a vasrudakat. A nyomozók az összevert férfi házánál is megtalálták azt az eszközt, amellyel korábban fenyegette a társaságot. 

A rendőrök őrizetbe vették a testvérpárt, és mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki életveszélyt okozó súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mindketten elismerték, hogy megütötték a földből kirántott zártszelvényekkel a 38 éves ismerősüket. A nyomozók a testvérek letartóztatását kezdeményezték.