Luxusberuházás miatt omlott le a tetőszerkezet a Jókai utcában

MG 5851
2022.06.28. 06:37
Budapest belvárosában omlott le egy ház tetőszerkezete. Néhány hete egy tűzeset is volt a helyszínen. Mint kiderült, egy luxusprojekt megvalósítása zajlott az épületben.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában hétfő délelőtt. Az omlás magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék pedig a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

Még egy szint került volna rá a tetőre, tehát a baleset előtt nem felújítási munkálatok zajlottak az épület tetején, hanem egy ráépítési folyamat előkészületei zajlottak – tudta meg az Index.

Mint kiderült, néhány hete egy tűzeset is volt a helyszínen, ami szintén meggyengíthette az emeleteket. A lapunknak nyilatkozó munkavédelmi előadó szerint a kivitelező által alkalmazott társaság tagjai nem voltak kellően körültekintők, gyakorlatilag semmilyen munkavédelmi előírást nem tartottak be, így kerülhettek például gyúlékony anyagok a tetőre.

A Portfolio végül megtalálta azt a luxusprojektet, amelyet a tetőtér helyére terveztek. Mint kiderült, a beruházó 15 lakást tervezett oda, melyek alapterülete 70–180 négyzetméter. A lakásokat 150 millió forintos ártól kínálja eladásra, de a legnagyobb lakás ára a 400 millió forintot is túllépi.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)