Répássy Róbert: A szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében

2022.06.28. 13:38
Hamarosan az Országgyűlés elé kerülhetnek olyan javaslatok, amelyek távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől – fogalmazott Répássy Róbert egy keddi interjúban, és kifejtette, ezekből a szabályokból ki fog derülni, hogy a gyermekvédelmi referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt is megerősítette, hazánk sem az Európai Ügyészséghez, sem az Isztambuli Egyezményhez nem csatlakozik.

„Még a nyári ülésszakban kerülhetnek olyan javaslatok az Országgyűlés napirendjére, amelyek távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől, az óvodáktól, az iskoláktól” – nyilatkozta a Mandinernek Répássy Róbert, és hozzátette:

A szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint fontos, hogy a szülők határozhassák meg a gyermekek szexuális nevelését, vagy hogy milyen felvilágosítást kaphatnak az iskolában ilyen témákban.

Ezekből a szabályokból fog egyébként világossá válni az is, hogy a referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt

– vélekedett a politikus.

 Répássy Róbert az uniós források kapcsán úgy fogalmazott:

Jól tudjuk, hogy az uniós támogatásokat politikai alapon tartják vissza tőlünk. Az egyik ürügy erre éppen az volt, hogy nem csatlakoztunk az Európai Ügyészséghez. Pedig ez egyáltalán nem segítette volna a korrupció elleni küzdelmet. Olyan bürokratikus ez a szervezet, hogy a tagállami hatóságok sokkal hatékonyabban tudnak fellépni ilyen bűncselekményekkel szemben.

Az államtitkárt az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozásról is kérdezték, mire elmondta, az egyezmény által elvárt védelmi szintnél egyes magyar jogszabályok jóval szigorúbbak.

Gyakorlatilag, ha ratifikálnánk az egyezményt, nem lenne mit végrehajtanunk. Azonban a dokumentum olyan ideológiát tükröz, amit mi nem vagyunk hajlandók ráerőltetni a magyar családokra, mivel ez szembemegy az Alaptörvény családfelfogásával. Az apa férfi, az anya nő

 – húzta alá Répássy Róbert.