Videón, ahogy egy kalapács segítségével zálogházat rabol ki egy férfi

2022.06.28. 12:36
Egy órán belül elfogták azt a külföldit, aki a gyanú szerint egy kalapács segítségével egy óbudai zálogházat rámolt ki. A férfi éppen festékszóróval színezte át körözött autóját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki hétfő délután bement egy óbudai zálogházba, kalapáccsal betörte az üvegpultot, majd tizenegy nyakláncot zsákmányolva elmenekült. Az ellopott ékszerek összértéke megközelíti a hárommillió forintot.

A III. kerületi járőrök egy órán belül a Bécsi úton fogták el a feltételezett elkövetőt, aki aranyszínű autóját éppen festékszóró palackkal próbálta ezüstszínűvé varázsolni. Kiderült, hogy a járművet körözték is, amit a cseh hatóságok rendeltek el lopás miatt. 

A 41 éves cseh állampolgárt elfogták, az ellopott ékszereket megtalálták nála. A férfit az óbudai nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.