Víz nélkül, a tűző napon tartotta macskáját egy nő Budapesten

2022.06.29. 10:57
Az erzsébetvárosi rendőrök egy bejelentés kapcsán ellátogattak a Bethlen Gábor utcába 2022. június 24-én, ahol egy kéregető nőt találtak, akit végül állatkínzás vétsége miatt hallgattak ki a kerületi rendőrkapitányságon.

A nőnél egy macska volt egy hordozó dobozban. Az állat láthatóan rossz, legyengült állapotban volt. A hordozóban nem volt még víz sem, amelyből az állat a nagy melegben ihatott volna. A járőrök végül igazoltatták és a kerületi kapitányságra előállították a 46 éves M. Victoria román állampolgárt.

A nyomozók magukhoz vették a macskát, amelyet aztán átadtak az Állatvédő Liga munkatársainak. Az elsődleges állatorvosi vélemény szerint az állat nem megfelelően táplált, és a tűző napon, az aszfalton való tartás a kiszáradásához és akár elpusztulásához vezethetett volna, írja a rendőrség. A 46 éves nő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet, közölte a hatóság.

Korábban a Dunakeszi Járási Ügyészség emelt vádat állatkínzás miatt egy férfi és egy nő ellen, akik több mint száz állatot tartottak alkalmatlan körülmények között egy családi házban.