A Fidesz változtatna a budapesti parkolási rendszeren

BP-1714
2022.06.29. 10:24
A budapesti Fidesz szerdán Facebook-oldalán közölte: módosító javaslatot nyújtottak be a parkolási rendszer átalakításához.

Azt javasolják, hogy a 2010 óta jól működő II. és VI. kerületi gyakorlathoz hasonlóan reggel 8.00 helyett 8.30-tól kelljen fizetni a parkolásért a fővárosban. Mint írják, így a szülők nyugodtan bekísérhetik gyerekeiket az iskolába, óvodába.

Abban bíznak, hogy az ellenzéki képviselők is elfogadják a módosító javaslatot, ezzel megkönnyítve a budapesti családok hétköznapjait, olvasható a közleményben. A Fidesz azt megelőzően tette közzé a bejegyzést, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén tárgyalja a parkolási rendelet módosítását, írja az MTI.

Ahogy arról korábban már írtunk, a fővárosi városvezetés egységesíteni kívánja a fővárosi parkolási rendszert. Az elképzelés szerint négy zónára osztják fel a fővárost az új parkolási rendszerben, mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes.

Szintén friss hír, hogy júliustól az Infopark környékén is fizetőssé válik a parkolás. A parkoláshoz kapcsolódó tarifák azonban Budapesten kívül is változhatnak, ezalól Szombathely biztos nem képez kivételt.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)