Három embert gázolt el, de nem állt meg segíteni

2022.06.30. 12:05
A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki először három személyt ütött el gépkocsijával, majd egy szemben közlekedő autónak is nekiment, de egyik esetben sem állt meg.

A vádirat szerint az elkövető 2020 júliusának végén éjszaka haladt át Felsőnyáregyháza lakott területén. Mivel a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott, nem tudta a sávban tartani az autót. Emiatt felszaladt a jobb oldali útpadkára, ahol elütötte a három egymás mögött sétáló gyalogost. Mindhárman megsérültek: egyikük könnyebb, másik súlyos, a harmadik pedig maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett – olvasható az Ügyészség oldalán. 

A férfi a baleset után nem állt meg, hanem továbbhajtott. Ezt követően, miután Felsőnyáregyháza lakott területén kívülre ért, vezetés közben áthaladt az úttest bal oldalára. A szembe sávban közlekedő autós ezt észlelte, és emiatt félreállt. Az elkövető nem módosított a pozícióján, ezért a visszapillantó tükrével nekiment a félreállt autónak. Ezt követően sem állt meg, hanem továbbhajtott. 

A félreállt autós a férfi után fordult, majd amikor sikerült megállítania, közölte, hogy rendőrt hív. A férfi azonban nem várta meg, hanem elhajtott Csévharasztra. Ott egy zsákutcába kanyarodva nem tudott továbbhaladni, így az autóját hátrahagyva gyalogosan elmenekült.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és háromrendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat.