Figyelmeztették a sörfogyasztókat, ezekben a palackokban üvegforgács lehet

GettyImages-1240367994
2022.06.30. 20:21
Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25 literes, Hollandiában gyártott üvegpalackjai miatt.

A figyelmeztetés a Heineken Original kisméretű, csavaros kupakkal ellátott, nem visszaváltható kiszereléseire vonatkozik, amelyek esetében fennáll a veszély, hogy a palackban üvegforgácsok találhatóak, tájékoztatta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A veszély kizárólag az érintett sörök 0,25 literes kiszereléseire vonatkozik, amelyek lejárati dátuma:

  • 2023.01.04,
  • 2023.01.27.,
  • 2023.02.23.,
  • 2023.02.28.

– közölte a vállalat.

Az érintett 0,25 literes palackok szupermarketekben, nagykereskedőknél, italboltokban és webáruházakban is kaphatóak voltak Magyarországon is.

A Heineken arra kéri a fogyasztókat, hogy ne igyák meg a sört, és az üvegeket vigyék vissza az értékesítési helyre, ahol visszakapják a vásárlás összegét. Az összeg visszatérítéséhez nem szükséges a nyugta bemutatása. A vásárlóknak korlátlan idő áll rendelkezésre a termék visszaváltására.

A biztonság és a minőség mindig a legfontosabb prioritások számunkra, ezért nagy rendszerességgel végzünk minőségellenőrzéseket. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az érintett termékek nem feleltek meg a magas minőségi előírásainknak, ezért kezdeményeztük azok visszahívását. Elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségekért

– mondta a közlemény szerint Maarten Koudenburg, a sörfőzde igazgatója.

(Borítókép: Stefan Sauer / dpa / picture alliance / Getty Images Hungary)

   • Hírek
  • Támogatások