Az MSZP követeli a SZÉP-kártyás fizetés lehetőségét a boltokban

2022.06.30. 13:56
Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a SZÉP-kártyákkal július 1. után is lehessen vásárolni az élelmiszerüzletekben, valamint támogassa az MSZP élelmiszerkupon bevezetésére vonatkozó javaslatát.

Az ellenzéki párt csütörtöki közleményében azzal vádolta a Fidesz-kormányt, hogy cserben hagyja a „brutális drágasággal küzdő magyar embereket”, július 1. után ugyanis nem lehet SZÉP-kártyákkal vásárolni az élelmiszerüzletekben, mert a kabinet nem biztosít erre törvényi lehetőséget.

Az MSZP szerint továbbra is biztosítani kellene a SZÉP-kártyás vásárlás lehetőségét bármelyik élelmiszerboltban – írja az MTI.

Nem elég a SZÉP-kártya, „esély élelmiszerkupont” várnak

A baloldali párt szerint az emberek többsége a „brutális drágulások” miatt a SZÉP-kártyával eddig túlnyomó részben élelmiszert vásárolt, és az MSZP szerint a jelenlegi megélhetési válságban nem szűkíteni, hanem bővíteni kell a kormányzati segítségnyújtás körét.

Az MSZP korábban kezdeményezte, hogy a rászorulók kapjanak legalább havi 20 ezer forint értékű „esély élelmiszerkupont” elektronikus fizetőeszközre feltöltve, amelyet csak alapvető élelmiszerekre lehet költeni.  • Tippek
  • Biztosítás