Kirabolta a saját nagyanyját, és azzal fenyegette, hogy megöli

2022.07.01. 15:35
Hét év szabadságvesztésre enyhítette a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ítéletét, aki korábban a saját nagyanyját rabolta ki Hernádnémetiben, és azzal is megfenyegette az idős asszonyt, hogy megöli.

A törvényszék oldalán azt írták, hogy az elsőfokú bírósági eljárásban a Miskolci Járásbíróság megállapította az elítélt bűnösségét. Az általuk megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 októberében lopási szándékkal ment be nagyanyja házába, ahol a tűzifát akarta egy zsákba bepakolni. Eközben a sértett hazaérkezett, és kérlelni kezdte unokáját, hogy ne lopja meg.

A vádlott ekkor készpénzt kezdett tőle követelni, és megfenyegette azzal, hogy megöli, ha nem ad.

Az idős nő azt állította, hogy nincs pénze, mire a férfi ököllel arcon ütötte a nagyanyját, majd a ruházatát próbálta átkutatni. Akkor a szomszéd – felfigyelve a sértett kiabálására – a sértett segítségére sietett, és kikísérte a vádlottat az ingatlanból, aki azonban később őrjöngve tért vissza.

DÜHÉBEN ÉRTÉKES MŰSZAKI CIKKEKET TÖRT ÖSSZE, ÉS ISMÉT ÉLETVESZÉLYESEN MEGFENYEGETTE A SÉRTETTET.

Az idős nő a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az első fokon eljáró bíróság a vádlottat rablás bűntettének kísérlete, lopás vétségének kísérlete és rongálás vétsége miatt tizenkét év szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbezett.

Most, a másodfokú eljárásban az elsőfokú ítéletet megváltoztatták:

a vádlott szabadságvesztés büntetését, illetve közügyektől való eltiltását egyaránt hét-hét évre enyhítették.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott rablási cselekménye kísérleti szakban rekedt, valamint azt is, hogy a férfi megbánó magatartást tanúsított, nagyanyja pedig megbocsátott neki. A másodfokú ítélet jogerős – közölte a Miskolci Törvényszék.  • Bérelnék
  • Bankszámla