Szlovákiából származó árstopos csirkemellet árulnak a magyar húspultban

2022.07.02. 07:37
Szlovákiai import termék a tescós árstopos csirkemell. A boltlánc magyar húst szeretne árusítani, azonban ezt több ok miatt nem tudja mindig kivitelezni.

Az utóbbi időben feltűnővé vált egy külföldi országból származó csirkemell a boltok polcain. A húsok zászlókkal való ellátása a magyar termelőket támogatók számára hasznos lehet, azonban egy árstopos termék esetében a más országból származó jóval olcsóbb, így a két intézkedés, miszerint a kormány támogatja a hazai termékeket és árstoppal védi a vásárlókat, egymás ellen hat – a vevőt a külföldi termék felé tereli. 

Jelenleg a Tesco húspultjában szlovák eredetű az árstopos csirkemell, és csak az azt feldolgozó vágóhíd magyar. Ugyanakkor a boltlánc magyar csirkemellet szeretne árusítani, ám az árstop miatt nem mindig kapható. Ezt a helyzetet rontja a madárinfluenza és a szektorban kialakult munkaerőhiány is.

Amennyiben hazai partnereink elérhetősége korlátozott, átmeneti megoldásként kell importból kiegészíteni a pultos csirkeválasztékunkat. Csomagolt baromfikínálatunk ugyanakkor teljes mértékben magyar forrásból érkezik

– mondta a G7-nek a Tesco sajtóosztálya. Hozzátették: az, hogy Szlovákiából származna az árstopos csirkemell, nem tudni, mennyire általános, ugyanis csak a náluk látták a szlovák zászlós hústerméket.