Előkerült egy 13 évvel ezelőtt eltűnt lány holtteste Diósjenőn

2022.07.02. 16:55
Holttestet találtak Diósjenőn pénteken egy családi ház kertjében. Elképzelhető, hogy az áldozat egy fiatal lány volt, aki több mint tíz évvel ezelőtt tűnt el egy másik lánnyal együtt.

A nool.hu szerint Glöckl Ferenc, a település alpolgármestere arról számolt be közösségi oldalán szombat délelőtt, hogy a családi ház kertjében munkagéppel ástak, amikor a maradványokra bukkantak.

Információim szerint az egyik lány holttestét megtalálták. Ez egészen döbbenetes és lehangoló, azóta is a hír hatása alatt vagyok. A hivatalos rendőrségi közleményig semmi biztosat nem tudok mondani, ugyanis a napokban folytatják a keresést. Ez további lezárásokkal jár majd a Börzsönyi úton

– írta a a lap szerint az alpolgármester. Glöckl Ferenc a bejegyzést nem sokkal később eltávolította, és közölte, hogy „az esetről bármilyen információt a rendőrség fog adni a nyomozás lezárása után”.

A nool.hu megkereste a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, amelynek a Bűnügyi Igazgatósága közölte: egy embert őrizetbe vettek a holttest megtalálása után. Az érintett személynek a letartóztatását is indítványozták az ügyészségen, de a részletekről egyelőre nem mondanak többet a nyomozás miatt.

Az egyik, eltűnt személyekkel foglalkozó Facebook-csoportban azt írták, hogy a két nő – a 28 éves Horváth Alexandra és a 24 éves Horváth Krisztina Ildikó – 2009. január 1-jén tűnt el Diósjenőn. A rendőrség akkor egy fotót is közzétett róluk. 

Mindkettőjük neve szerepel egy online adatbázisban is, ahol a Magyarországon eltűnt személyeket gyűjtötték össze. Azt még nem tudni, hogy most melyikük holttestét találhatta meg a rendőrség.