Élményautózásra vitte gondozottjait a Ments Életet Közhasznú Alapítvány Zsámbékon

2022.07.02. 21:57
A száguldást és az extrém körülmények közötti autózást próbálhatta ki a Ments Életet Közhasznú Alapítvány hatvan, súlyosan beteg gondozottja a zsámbéki versenypályán szombaton – hangzott el az M1 aktuális csatornán.

A súlyos, életet veszélyeztető betegségekben szenvedő gyermekek gyógyulását és társadalomba való visszaillesztését segítő szervezet a támogatói segítségével a Driving Camp Hungary vezetéstechnikai pályán autóztatta meg a gyerekeket, akik kipróbálhattak egy raliautót, vagy gokartot vezetve vehettek részt az élményautózáson.

Mikola József, az alapítvány elnöke elmondta, a gyerekek hetek óta számolták vissza a napokat az Álomautózás elnevezésű programig, és alig várták, hogy jöhessenek erre az eseményre.

A szervezet tizenkét éve segíti a súlyos betegségekből gyógyuló gyerekeket és családtagjaikat, az elmúlt években pedig több mint ötszáz fiatal életét tették boldogabbá és reménytelibbé. A szakemberek szerint az ilyen élmények nagyban hozzájárulhatnak a gyerekek gyógyulásához.  • Hírek
  • Személyi kölcsön