Meg akarta erőszakolni mostohatestvérét, majd megszúrta a nőt védő apósát egy férfi

2022.07.03. 11:06
Meg akarta erőszakolni mostohatestvérét, majd megszúrta a nőt védő apósát egy férfi, aki gyilkosság gyanúja miatt már akkor is bűnügyi felügyelet alatt állt – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

Erőszakos támadásról szóló bejelentés érkezett a rendőrségre június 30-án, késő este. Amikor a rendőrök kiérkeztek az érdi házhoz, a helyszínen egy zaklatott nő és egy vérző fejű férfi várta őket. A rendőrök azonnal mentőt hívtak, majd keresni kezdték a támadót. Cs. Tibor nyomára nem sokkal később Tárnokon bukkantak rá – írja a Police.hu.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 34 éves férfi csütörtök este jelent meg a mostohatestvére otthonában, majd azt ismételgette, hogy megerőszakolja, miközben kirángatta az udvarra. A sikoltozására a szomszédban lakó 65 éves apósa figyelt fel. A nő segítségére sietett, majd amikor közéjük állva próbálta megakadályozni a támadást, a férfi egy késsel fejen szúrta, majd elszaladt. Könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Az érdi járőrök előállították az elkövetőt, panaszt tett a kihallgatás alatt a gyanúsítás ellen. Vallomást nem tett, mindössze annyit mondott, nem követte el a cselekményt. Az őrizetbe vett férfi bokáján nyomkövető technikai eszközt viselt, amit a bíróság egy 2009-ben elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el.

A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint szexuális erőszak bűntettének kísérletével gyanúsítják és kezdeményezték a letartóztatását – olvasható a rendőrségi közleményben.