Lángokban áll Egyek térsége és a dévaványai túzokrezervátum is

2022.07.03. 20:24
Százhúsz hektáron leégett az aljnövényzet Egyek térségében, emellett a dévaványai túzokrezervátum területén is tűz ütött ki.

Csaknem százhúsz hektár területen leégett az aljnövényzet Egyek térségében vasárnap délután – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-t.

Bányai Judit közlése szerint előbb kétezer négyzetméter területen gyulladt ki a tarló a Rózsás utca mellett, majd a tűz átterjedt az út másik oldalára, és a szárazságban gyorsan továbbterjedt.

A legelőkön, bokros, nádas területeken tomboló tüzet az egyeki önkéntes, a tiszafüredi, a mezőkövesdi, a szolnoki, a füzesabonyi és a karcagi tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk, majd eloltaniuk – jelezte a sajtóügyeletes, megjegyezve, hogy a tűz tanyákat is veszélyeztetett, de azokra nem terjedt át. Senki nem sérült meg. A tűzoltás utómunkálatai még tartanak.

A dévaványai túzokrezervátum területén is tűz ütött ki

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap este pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy negyven-ötven hektáron ég a legelő a Körös–Maros Nemzeti Parkhoz tartozó dévaványai túzokrezervátumban.

Várszegi György elmondta: a tűzoltók – erőgépek segítségével – körülhatárolták a tüzet, így már nem tud továbbterjedni; várhatóan fél órán belül teljesen megszűnik a visszagyulladás esélye is.

A helyszínen a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is jelen van – tette hozzá.