Eloltották a tüzet a kevermesi gabonaföldön

2022.07.04. 17:07
Legalább húsz hektáron lángol a gabona.

Ötvenhektáros gabonaföldön van tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy húszhektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől – tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Várszegi György elmondta: hármas szintű kiemelt riasztás van, a helyszínre – a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt – nyolc-kilenc jármű érkezett.

A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány nehezíti

– tette hozzá. A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hétvégén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz.

Frissítés

Eloltották a tüzet a Békés megyei Kevermes határában, ahol ötven hektáros gabonaföld kapott lángba – tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Várszegi György elmondta: húsz hektáron égett le a lábon álló gabona, a többi területet munkagépekkel sikerült elhatárolni; a tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Veszélyben volt egy kombájn is, amelyet végül sikerült megmenteni a tűz elől – tette hozzá.