Megtalálták a Kis-Dunában elmerült bv-dolgozók egyikének holttestét

2022.07.05. 17:49

A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai közös ellenőrzésük alatt 2022. július 5-én 15 óra körüli időben Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalálták a vízben az egy nappal korábban eltűnt büntetés-végrehajtási szervezet egyik hivatásos állományú tagját.

A középkorú férfi holttestét a tragédia bekövetkezésének helyszínén találták meg a kutatást végző szakemberek. Az azonosítás jelenleg is folyamatban van

– olvasható a rendőrség közleményében.

A főkapitányság kommunikációs referense később közölte: azonosították az áldozatot, aki az idősebb, 34 éves férfi. Pápai Eszter, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs referense elmondta, hogy a fiatalabb férfit még mindig keresik.

Ahogy arról az Index is írt, hétfőn elmerült a vízben a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen.

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a két szakembert – közölte kedden, a rendőrségi tájékoztatás előtt a Terrorelhárítási Központ az MTI-vel.

A TEK beszámolójából kiderült: Rácalmáson, a Kis-Duna-hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa – egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi – szolgálati ebek kiképzése közben, hétfő délelőtt 11 óra körül, eddig ismeretlen okból elmerült a vízben.

A további kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be – jelezte a Terrorelhárítási Központ.

Az  ATV Híradója  kedden megtudta, hogy a Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben. Mint kiderült, büntetőeljárás indul foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.